El portal de promoció i educació per a la salut Infermera virtual continua ampliant els seus continguts de salut amb una nova fitxa especialitzada sobre l’esclerosi múltiple.

Es tracta d’un contingut lliure i gratuït adreçat tant als professionals de la salut com a la ciutadania que pretén contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple i les seves famílies.

La fitxa conté informació contrastada i rigorosa sobre l’esclerosi múltiple, que a Catalunya afecta fins a 91 persones per cada 100.000 habitants: què és i quins tipus existeixen, com es diagnostica, com es tracta, quins són els factors protectors o les repercussions familiars així com consells de la infermera sobre com desenvolupa les activats de la vida diària una persona amb esclerosi múltiple, quins són els tòpics o les conductes errònies, entre d’altres.

 

El contingut ha estat elaborat per l’infermer expert en esclerosi múltiple Miguel Ángel Robles del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) de l’Institut Català de la Salut. Les doctores en infermeria Carmen Moreno i Montserrat Puig n’han fet la revisió científica mentre que els infermers Marc Fortes i Montserrat Sebastià, la revisió pedagògica.

«La visió de la infermera és fonamental per proporcionar eines, habilitats i coneixements per millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple,» afirma Miguel Ángel Robles, autor de la fitxa.

«Sovint, en moments crítics del procés de salut, com pot ser el diagnòstic, un brot o durant l'evolució, la persona es pregunta què pot fer per mantenir la millor qualitat de vida,» i afegeix: «és llavors quan els recursos de salut són essencials per potenciar les pròpies habilitats de la persona i per respondre al reptes que la malaltia genera en el dia a dia.»

Per completar el contingut, es posarà a disposició dels usuaris sis infografies i tutories de salut referents al tractament i a la millora de la qualitat de vida de la persona i es produiran tres vídeos divulgatius, el primer dels quals és el següent: ‘Què és l’esclerosi múltiple’.

 

Sobre la importància de publicar nou contingut a l’actiu de salut Marc Fortes, coordinador d’Infermera virtual, afirma que «permet capacitar els ciutadans perquè prenguin decisions sobre la seva salut» i afegeix que «és molt important que totes les persones desenvolupin un cert grau d’autonomia en aquestes decisions».

Els continguts sobre esclerosi múltiple han estat possibles gràcies a la col·laboració de Sanofi Genzyme i ja estan disponibles per consultar i compartir a través dInfermera virtual o l’App gratuïta per a dispositius mòbils.