L’app d’Infermera virtual s’ha inclòs, per primera vegada, al rànquing iSYScore sobre les millors apps de salut TOP 20 de Apps de Salud del 2016-17 que promou la Fundación Internet, Salud y Sociedad (iSYS) –dedicada a desenvolupar projectes socials de salut digital. L’aplicació ocupa la vuitena posició del rànquing en la categoria de pacients després d’haver obtingut una puntuació de 20 punts –sobre una màxima de 47– per part dels experts que elaboren el barem.

El rànquing d’apps ofereix aplicacions de salut "confiables" per a professionals i usuaris. També permet accedir a les aplicacions de salut per especialitat, conèixer la puntuació que han obtingut en interès popular, confiança i utilitat, així com una classificació per a professionals, segons un mètode que té en compte també les preferències dels usuaris.

Aquesta és la tercera edició del barem que elabora la Fundación iSYS anualment amb l’objectiu de contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida de la població mitjançant la generació i difusió de coneixement en el camp de la salut amb l’ús de les xarxes digitals.

L’App d’Infermera virtual, gratuïta i disponible per iOS i Android, té la voluntat de facilitar a les infermeres i d’altres professionals de salut la prescripció de consells i informació a les persones que atenen. També es dirigeix a ciutadans que busquin autonomia i independència a l’hora de prendre decisions sobre la seva salut. Creada al Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona a principis del 2016, ja compta amb més de 5.000 descàrregues.

L'aplicació es basa en el contingut del portal Infermera virtual tot transformant-lo en un menú simple que remet a l’usuari 8.000 pàgines de contingut en els seus diferents suports, com consells, infografies o vídeos, entre d'altres. Gràcies als centenars de recursos informatius elaborats a partir del coneixement infermer, permet facilitar a l'usuari pautes, consells i informació general sobre diferents situacions del dia a dia i problemes de salut que els ajuden a prendre decisions informades sobre el seu propi estat de salut. Tots els continguts es converteixen en enllaços de salut que permeten als professionals de salut prescriure aquesta informació via correu electrònic directament a les persones que atén, o compartir-ho a través de les xarxes socials.