Amb l’objectiu de buscar una major identificació amb l’usuari, Infermera virtual ha donat la benvinguda als Bonsu, una família extraterrestre protagonista en format dibuix de diferents històries amb les que la plataforma fa arribar els consells d’educació i promoció de la salut a la ciutadania.

 

“Es tracta d’una eina que ens ajuda a connectar amb un ampli espectre d’usuaris, de totes les edats”, explica Marc Fortes, coordinador d’Infermera virtual. “Hem ideat aquesta família amb el pensament que els consells i les situacions que visquin siguin identificables tant pels més petits de la família com pels més grans i amb uns protagonistes – els Bonsu – que ens permetem explicar petites històries quotidianes”, afegeix Fortes.

Infermera virtual explora amb aquesta iniciativa la comunicació emocional per transmetre consells d’educació i promoció de la salut a través de Facebook, amb més de 10.800 seguidors, Twitter, amb prop de 8.000 seguidors i Instagram, amb una comunitat de més de 1.100 seguidors.

Els protagonistes de la història són la família Bonsu, formada pel pare, la mare, els avis i quatre germans. El fill adolescent, en Bonsu, és el protagonista de la major part de les aventures d’aquesta família. Malgrat que els trets físics no s’assemblen a les persones, les seves accions són plenament humanes. “No volem que els vegin com un element extern, sinó que l’usuari s’identifiqui amb ells pel que fan i per com ho fan en relació a situacions concretes de salut”, afirma Fortes.

Infermera virtual és la plataforma des de la qual les infermeres de Barcelona volen contribuir a la promoció i educació per la salut de la ciutadania. Es tracta d’una eina assistencial per a totes les infermeres, que el poden fer servir com a suport a la seva tasca, i un espai de consulta obert a tota la ciutadania. Infermera virtual està disponible online i en format d’aplicació mòbil i acompanya els professionals de la salut en el coneixement de l’eina i els recursos que aquesta facilita en els seus diferents formats.