Els Premis Infermeria i Societat 2016 ja tenen guanyadors. La Fundació, amb aquests premis, vol contribuir a projectar el nou perfil professional de la infermera a través del reconeixement públic a aquelles persones, grups o institucions que fan o han fet possible el desenvolupament de la professió i de la disciplina infermera i que, a través d’aquest desenvolupament, han contribuït a la seva re-valorització i a la seva projecció social.

El jurat dels premis ha resolt concedir els guardons a les següents persones i entitats:

  • Premi Infermeria i Societat a la Trajectòria Professional

Maria Àngels Camp Sanz, per la seva contribució al desenvolupament de la professió infermera a Catalunya. Pel seu compromís amb els valors infermers i la seva capacitat de transmetre’ls a moltes promocions d’estudiants d’Infermeria. Per la seva coherència i dedicació en la seva trajectòria professional i contribució a la dignificació de la professió infermera.

 

  • Premi Infermeria i Societat a la Bona Pràctica

Ex-Aequo

Unitat Geriàtrica d’Aguts de l’Hospital de VIC (U.G.A.). En reconeixement a la bona pràctica en l’atenció integral, transversal i centrada en el pacient geriàtric, amb especial  atenció en la implicació del pacient i la família en la pressa de decisions.

Isabel Padró Blanch, responsable de grup de treball d’Infermeria de la Societat Espanyola de Reumatologia,  per la seva excel·lència en les àrees assistencial, docent i investigadora, en l’àmbit de l’atenció a la persona amb problemes reumatològics. Per l’impacte de la seva aportació infermera en tot l’estat.

  • Premi Infermeria i Societat a la Innovació Infermera

Montserrat Comellas i Oliva, Antònia Villalba Cervantes i Carmen Andrés Carretero, responsables del disseny i aplicabilitat d'una matriu de competències de les infermeres en una organització sanitària integral. S’ha valorat la capacitat de portar a terme una nova política innovant l’avaluació en un sistema de gestió. Una iniciativa amb un gran potencial de canvi i rigor en la metodologia. 

  • Premi Infermeria i Societat Flors Sirera a la Cooperació Sanitària Internacional (biennal)

Insolàfrica, organització sense ànim de lucre constituïda per professionals de la salut units per una manera comuna de veure la solidaritat i la cooperació. La seva zona d'actuació es centra a l'Àfrica Subsahariana, i en concret a Camerun, on treballen formant professionals de la salut; subministrant material sanitari a diferents centres de la zona i la millora de les infraestructures sanitàries i ajuda humanitària.

Es reconeix l’aportació d’aquest projecte de llarg recorregut, amb gran impacte sobre la salut de la comunitat en la que treballa, i que reforçarà el sistema de salut del país.

  • Premi Infermeria i Societat a la difusió i la comunicació de la professió infermera.

Aquest premi es desdobla en dos: un per a projectes realitzats per infermeres i un altre pels realitzats per altres professionals, empreses o institucions. 

Categoria per a infermeres:

Ex-Aequo

Maite Castillo Gómez, infermera i fotògrafa. En reconeixement als seus esforços per difondre a través de la imatge a la ciutadania, la professió i la tasca infermera. Per trencar estereotips de la professió amb la seva tasca virtual. Per la seva visibilitat i creativitat de la professió.

Fernando Campaña Castillo, infermer i blocaire. En reconeixement a la seva aportació a través del blog Nuestra Enfermería, transmetent de manera plural i amb format fresc, temes difícils i profunds, que estimulen la participació dels seus visitants. Perquè ha donat al seu blog un  disseny modern i actual. Pels postulats ètics i professionals que s’evidencien en le tractament dels temes que presenta el blog.

Categoria per a altres professionals, empreses o institucions:

Carles Capdevila Plandiura, periodista i escriptor. En reconeixement a la seva capacitat de transmetre i difondre a la ciutadania la professió, comunicant de manera empàtica els valors de les cures infermeres. La continuïtat del seu missatge ha donat visibilitat al treball infermer.
 

  • Premi Infermeria i Societat Entitats

Associació Catalana d’Infermeria i Salut Escolar (ACISE), en reconeixement al seu compromís per promoure el lideratge infermer en l’àmbit escolar i capacitat d’incidir en polítiques de salut. La figura de la infermera escolar aporta grans beneficis a llarg termini sobre l’adquisició de bons hàbits en la població escolar i les seves famílies.
 

  • Premi Infermeria i Societat A prop teu

Montserrat Busquets Surribas, Infermera i llicenciada en Antropologia social i cultural. Màster en bioètica i dret, treballa des de 1983 en l’àmbit docent. Des de 1990 és professora titular d’ètica i legislació professional de l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Barcelona. Va ser cap de redacció de la revista Enfermería Clínica de l’editorial Doyma entre 1991 i 2003. Actualment és vocal de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya, en representació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya .És membre del Patronat de la Fundació Víctor Grifols i Lucas, membre del comitè ètic de recerca clínica del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) i directora del Postgrau d’Infermeria en Cures Pal·liatives de la Universitat de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia.

Aquest és el màxim guardó que atorga la Fundació Infermeria i Societat en reconeixement a persones i institucions d’àmbit nacional o internacional que fan possible el desenvolupament de la professió infermera i que contribueixen decisivament a la seva revalorització i a la seva projecció social.