La Fundació Avedis Donabedian (FAD) concedeix el premi Homenot de la Sanitat Nacional 2017 a la infermera Montserrat Teixidor Freixa, patrona de la Fundació Infermeria i Societat, en reconeixement a la seva trajectòria professional dins el món de la salut.

La Fundació Avedis Donabedian (FAD), que des de l’any 1996 atorga els Premis a l’excel·lència en qualitat a persones i institucions destacades del món de la Salut, ha reconegut la trajectòria professional de la infermera Montserrat Teixidor Freixa amb el premi Homenot de la Sanitat Nacional del 2017.

Teixidor, que va ocupar el càrrec de degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya entre el 2010 i 2016, actualment és Patrona de la Fundació Infermeria i Societat, Vicepresidenta en representació d’Espanya de la xarxa europea Réseau Multinational de Recherche et Refletion a partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers (PRAQSI) i Advisory Member de la Federació d’Infermeres Docents Europees (Fine Europa).

Enguany, el reconeixement de la FAD l’han rebut un total de 11 organitzacions i a dues personalitats. L’acte d’entrega dels guardons serà el dia 11 de gener de 2017 al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Montserrat Teixidor Freixa, infermera  antropòloga, compagina les seves responsabilitats com a Patrona de la Fundació Infermeria i Societat amb les de Vicepresidenta en representació d’Espanya de la xarxa europea PRAQSI (Réseau Multinational de Recherche et Refletion a partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers), amb seu a Paris, i com Advisory Member de Fine Europa (Federació d’Infermeres Docents Europees).

Entre d’altres activitats, és membre del Comitè d’experts “Fondation par la Recherche en Soins” (FORESO), amb seu a Lausana, i ha estat titular de dos programes Leonardo da Vinci de la Unió Europea.

Teixidor va rebre l’any 1994 el premi a la millor professional de la sanitat atorgat per la Fundació PROMÈDIC, l’any 2007 el premi Santa Madrona de l’associació d’exalumnes de l’Escola Sta. Madrona, la medalla d’or de l’Associació Catalana d’Infermeria i l’any 2008 el guardó “A prop teu” del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. L’any 2010 va ser nomenada membre de l’Acadèmia Americana d’Infermeria (FAAN).

Conegueu la seva trajectòria professional completa